Levenstestament

Wie geeft u het vertrouwen? Of anders gezegd: wie behartigt uw belangen als u het zelf niet meer kunt?

Stel dat u geopereerd wordt en niet weet hoe u er na de operatie aan toe bent. Of u verblijft voor langere tijd in het buitenland. Ook als u een dagje ouder wordt, neemt de kans toe dat u afhankelijk wordt van anderen voor huishoudelijk werk, verzorging of financiële zaken. Dan is het goed om erover na te denken wie uw financiële belangen gaat behartigen als u dit zelf niet kunt. Dit kan tijdelijk of permanent zijn.

In wie heeft u het volste vertrouwen? Wie u benoemt als vertrouwenspersoon is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Mensen die getrouwd zijn of samenwonen geven elkaar of een van hun kinderen vaak een volmacht, maar dat hoeft niet. Het is ook mogelijk een volmacht te geven aan iemand anders, bijvoorbeeld een goede vriend. Neem tijdig de regie in handen om alles volgens uw wensen en behoeften te laten vastleggen. Dit kan met een notariële volmacht of een levenstestament. Uw keuze is afhankelijk van wat u wilt regelen.

Wilt u meer informatie? Belt u dan gerust voor het maken van een vrijblijvende afspraak bij ons op kantoor. De notaris kan u adviseren over de verschillende mogelijkheden, afhankelijk van uw persoonlijke situatie.