Echtscheiding

Een echtscheiding tussen partners kan soms moeizaam verlopen. Het is voor alle partijen beter om een echtscheiding goed te regelen, en er geen vechtscheiding van te maken. Zeker als er minderjarige kinderen zijn.

Wij kunnen u, samen met een advocaat, van dienst zijn bij een echtscheiding en kunnen u begeleiden bij de juridische en praktische invulling van uw echtscheidingsconvenant. Als er minderjarige kinderen zijn, bent u verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Wij helpen u bij het opstellen van een ouderschapsplan en het berekenen van de alimentatie. Daarnaast regelen wij verder de zakelijke afhandeling van de scheiding, zoals de verdeling van het huis en het aanpassen van de hypotheek. Als u alles goed vastlegt in een echtscheidingsconvenant, voorkomt u nieuwe problemen.

Einde geregistreerd partnerschap/samenwoning

Als u uw geregistreerd partnerschap of uw samenlevingsovereenkomst wilt beëindigen, helpen wij u ook graag bij het opstellen van een overeenkomst. Wanneer er minderjarige kinderen zijn, zal er een ouderschapsplan moeten worden opgesteld waarin afspraken worden gemaakt over de alimentatie en de omgangsregeling. Deze afspraken worden vastgelegd in een notariële akte die vergelijkbaar is met een beschikking van de rechter.

Gaat u scheiden of uw geregistreerd partnerschap of samenlevingsovereenkomst beëindigen en wilt u een eerste vrijblijvende gesprek? Maak dan een afspraak, zodat we kunnen bespreken hoe we u kunnen bijstaan.